Sjøstjernen:

 
Brosjyre av Sjøstjernen kan lastes ned her: Brosjyre

Sjøstjernen har en unik trekantet konstruksjon som gir stor styrke og stabilitet. Fordelene ved en trekant kontra en rektangulær konstruksjon er at alt det vesentlige av oppdriftsmidler ligger plassert der tyngden er, under bygget.
I naturskjønne omgivelser ligger Sjøstjernen trygt forankret i Bugta i Bremanger kommune, vest mot storhavet i Sogn og Fjordane fylke.
Sjøstjernen er miljøvennlig og gjør ingen inngrep i naturen.
Oppdrift:
Sjøstjernens oppdriftsmiddel er 18 stk spesialkonstruerte flottører i neoprenplast (samme type plast som brukes i River og Pioner båtene). Flottørene er fylt med Isopor.

Sjøstjernen har en totalvekt på ca 23 tonn. Oppdrift i flottører er ca 63 tonn.
Konstruksjon:
Bærekonstruksjonen er av solide impregnerte limtredragere. Treverk berører ikke sjøen.

Sjøstjernen er bygget i materialer som krever minimalt med vedlikehold. Alt treverk utvendig er av impregnerte materialer som i tillegg er malt med Drygolin Ekstrem maling.

Utvendig veggkledning er 12 mm OSB plater (mellomting av sponplater og kryssfiner) som er impregnert med oljeimpregnering samt malt med Drygolin Ekstrem maling. Yttervegger har 10 cm Glava isolasjon.

Taket er tradisjonelt sperretak av 48x198 mm sperre, 20 cm Glava isolasjon. Undertak er 15 mm OSB plater dekket med Isola Papp shingel.

Dersom det er ønskelig kan Sjøstjernen løftes på land. Det er seks kraftige løfteøyer i som er plassert i hvert hjørne av hytta.
Sjøstjernen har stor uteplass fordelt på tre verandaer i hvert hjørne. Disse er knyttet sammen med overbygde gangveier rundt hytten. På den ene siden er det laget til flytebrygge for enklere adgang med båt.
Noen åretak unna, med en av de to båtene som følger med Sjøstjernen, er det areal på land til grilling, bading og spill som badminton og krokket.
 
Bad:
Badet er innredet med lettstelte materialer. Alle beslag i rustfritt stål. Alle innvendige dører har "ko-øyer". Også badet har egen utgang til uteplass. Badet er utstyrt med vannklosett, dusj og vaskemaskin.
 
Kjøkken:
Hytten er utstyrt med et funksjonelt kjøkken. Ovnen er gassdrevet med stekeovn, samt avtrekksvifte i glass og stål over. Over skapet er det installert en Foma varmepumpe som også fungerer som air condition om sommeren. Kjøleskap og oppvaskmaskin er levert av Bosch. Spisebordet er beregnet på fire personer. Utenfor vinduet er det også spisebord for fire personer når været tillater det.
 
Stue:
Stuen er stilfullt innredet med mørkt gulvbelegg, hvite vegger og store glassflater. Stuen er delt inn i to seksjoner. Hoveddelen består av en treseters sofa samt to stoler og bord. På motsatt side av rommet finner man to lesestoler med godt leselys. Stuen er utstyrt med tv, radio, cd og dvd spiller. Sentralt i stuen finner vi en gass peis som varmer godt på kalde dager. Her finner vi også trappen til loftsetasjen med soverommene. Denne trappen er designet med spesielle trinn for å ta minst mulig plass i stuen.
 
Soverom:
De to soverommene i annen etasje rommer to doble og to enkle senger. Det ene soverommet er utstyrt med veranda-vindu.
 
 
 
Utleie - Demonstrasjon - Salg - Bugta, 6729 Kalvåg - Mobil: 90837199 - Fax: 57791597 - www.sjostjernen.no
Design: Stenbakk IT - thomas@stenbakk.no